ukenru
nasa-pidtverdylo-misiiu-dragonfly-na-suputnyk-saturna-tytan

NASA підтвердило місію Dragonfly на супутник Сатурна Титан

 • 16871 переглядiв

NASA підтвердило місію Dragonfly Rotorcraft до супутника Сатурна Титана із запланованим запуском у липні 2028 року та прибуттям у 2034 році для вивчення пребіотичних хімічних процесів за допомогою космічного апарату з вісьмома пропелерами, схожого на дрон.

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) підтвердило місію Dragonfly Rotorcraft до Титана, супутника Сатурна, пише УНН.

Деталі

"NASA підтвердило місію гвинтокрилого апарата Dragonfly на багатий на органічні речовини супутник Сатурна Титан. Це рішення дозволяє місії просунутися до завершення остаточного дизайну, а потім побудувати та випробувати весь космічний корабель і наукові інструменти", - ідеться у повідомленні.

"Dragonfly - це вражаюча наукова місія, що викликає широкий суспільний інтерес, і ми раді зробити наступні кроки в межах цієї місії, - сказала Нікі Фокс, заступник адміністратора Дирекції наукових місій у штаб-квартирі NASA у Вашингтоні. - Дослідження Титана розсуне межі можливого, що ми можемо зробити з гвинтокрилими апаратами поза Землею".

Вказано, що у 2023 році місії було запропоновано розробити оновлений бюджет та графік, щоб вони відповідали нинішній ситуації з фінансуванням. І з публікацією президентського бюджетного запиту на 2025 фінансовий рік підтверджено загальну вартість "життєвого циклу" Dragonfly у 3,35 мільярда доларів та дату запуску в липні 2028 року.

"Гвинтокрилий апарат, який має прибути на Титан у 2034 році, облетить десятки багатообіцяючих місць на місяці у пошуках пребіотичних хімічних процесів, спільних як на Титані, так і на ранньому етапі Землі до появи життя. Dragonfly стане першим разом, коли NASA відправить апарат для наукових цілей на інше планетарне тіло. Гвинтокрилий апарат має вісім несучих гвинтів і літає як великий дрон", - вказали в агентстві.

16.04.24, 20:17 • [views_0]