nardep-namahavsia-pidkupyty-topposadovtsia-derzhavnoho-ahentstva-vidnovlennia-yomu-povidomyly-pro-pidozru

Нардеп намагався підкупити топпосадовця Державного агентства відновлення: йому повідомили про підозру

 • 5226 переглядiв

САП та НАБУ повідомили про підозру чинному нардепу, який обіймає посаду ректора в одному з університетів. Він намагався підкупити топпосадовця Державного агентства відновлення.  Про це УНН повідомляє із посиланням на САП.

  Як зазначає УНН, ймовірно, мова йде про Андрія Одарченка, який продовжує обіймати посаду ректора в Державному біотехнологічному університеті. 

За дорученням керівника САП прокурор повідомив про підозру чинному народному депутату, якого викрили на наданні неправомірної вигоди голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України

- повідомляє САП.

Деталі

Установлено, що народний депутат запропонував посадовцю дати йому хабар за забезпечення прийняття Міжвідомчою робочою групою рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, в якому народний обранець продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту якого призупинено).

Пропонована сума хабаря мала становити 8% від обсягу фінансування.

У подальшому підозрюваний надав топпосадовцю – особі, яка займає особливо відповідальне становище, частину цієї неправомірної вигоди у розмірі 0,39 біткоїна, що на час вчинення операції було еквівалентно 10 тис доларів США.

Зазначається, що голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України співпрацював з НАБУ та САП та сприяв розслідуванню протиправних дій.

"На сьогодні народному депутату вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України", - вказали в САП.

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    До Києва прибув президент Євроради Шарль Мішель

     • 6088 переглядiв