ukenru
napad-na-ukrayinskogo-pidlitka-u-parizhi-zatrimali-sche-dvokh-nepovnolitnikh

Напад на українського підлітка у Парижі: затримали ще двох неповнолітніх

 • 15447 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Кількість затриманих у справі про жорстоке побиття 15-річного українського підлітка Юрія в Парижі зросла до 12 осіб - у п'ятницю затримали ще двох неповнолітніх. Про це пише з посиланням на паризьку прокуратуру franceinfo, передає УНН.

“Двох неповнолітніх було затримано поліцією в п’ятницю, 29 січня, вранці під час розслідування нападу на 15-річного підлітка в Парижі”, — повідомили в паризькій прокуратурі.

Деталі

Всього у цій справі під вартою перебувають 12 осіб (одинадцять неповнолітніх і один дорослий) за “замах на вбивство”, “злочинне об'єднання з метою вчинення злочину” і “крадіжка, вчинена організованою бандою і з застосуванням насильства", пише видання.

Що було раніше

Український підліток Юрій був побитий 15 січня в паризькому кварталі Богренель бандою з кількох людей. Він був госпіталізований у тяжкому стані.

Причиною інциденту, як пишуть ЗМІ, міг стати конфлікт між двома ворожими бандами підлітків, до однієї з яких, як припускають, входить Юрій, розповідають джерела, близькі до слідства. 

Жахливе побиття українського юнака Юрія у Парижі зчинило значний резонанс. Заклик підтримати хлопця та його родину підтримали члени уряду, ключові французькі політики, громадські діячі та знаменитості, зокрема, міністр внутрішніх справ Жерар Дарманен, міністерка рівності та розмаїття Елізабет Морено, мер Парижа Анн Ідальго.

Зокрема, міністр внутрішніх справ Францї Жерар Дарманен засудив "напад неймовірної жорстокості".

Подія з побиттям українського хлопця не залишилася і без уваги світових зірок. Відреагували футболіст Антуан Грізманн, актор Омар Сі та багато інших.

Президент України Володимир Зеленський закликав знайти та покарати винних у побитті Юрія. "Нападники абсолютно точно повинні опинитися у в’язниці", сказав Зеленський.

Тим часом стан Юрія, за повідомленням МЗС станом на 28 січня, був стабільним.

Також відзначимо, на тлі повідомлень ЗМІ, що юнак раніше вже потрапляв у поле зору поліції, а його матір нібито підозрюють у торгівлі людьми, у МЗС вказали, що "поліція спростувала інформацію про нібито наявність судимості або здійснення будь-яких інших розслідувань у минулому щодо потерпілого громадянина України".

Українські Національні Новини

Суспільство