naibilshe-v-enerhetytsi-ta-ahropromyslovomu-sektori-v-ukraini-vid-mobilizatsii-zabronovano-blyzko-540-tysiach-osib

Найбільше в енергетиці та агропромисловому секторі: в Україні від мобілізації заброньовано близько 540 тисяч осіб

 • 27695 переглядiв

За даними Європейської Бізнес Асоціації, в Україні зарезервовано близько 540 000 осіб, переважно в енергетиці, сільському господарстві, промисловості та транспортному секторі, які підлягають мобілізації.

В Україні від мобілізації заброньовано близько 540 тисяч осіб. Найбільше – в енергетиці, агропромисловому секторі, промисловості, виробництві та транспорті. Такі дані оприлюднили в Європейській бізнес асоціації після зустрічі з Головою Комітету ВРУ з питань економічного розвитку, та автором моделі економічного бронювання Дмитром Наталухою, передає УНН.

"Наразі від мобілізації заброньовано близько 540 тисяч осіб, найбільше – в енергетиці, агропромисловому секторі, промисловості, виробництві та транспорті. Водночас найбільше мобілізаційне навантаження несе саме білий бізнес, який працевлаштовує людей офіційно", - йдеться у повідомленні.

За даними ЄБА, наразі близько 2,7 млн чоловіків у віці 25-60 років офіційно працевлаштовані, а 600 тисяч — активні ФОПи. Водночас близько 1 млн чоловіків, ймовірно, знаходяться у тіньовому секторі, оскільки інформація про їхнє працевлаштування у держави відсутня.

"Податок на боягузтво": Стефанчук висловився про прив'язку бронювання до рівня доходів13.03.24, 17:52

Антоніна Туманова

Війна

Популярні

Новини по темі