ukenru
na-zharoznizhuyuchikh-preparatakh-deyaki-apteki-nakruchuyut-po-40-marzhi

На жарознижуючих препаратах деякі аптеки накручують по 40% маржі

 • 13063 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Ціни на популярний жарознижуючий препарат "Нурофен" у вітчизняних аптеках істотно відрізняються. Про це свідчать дані порталу tabletki.ua, передає УНН.

Залежно від аптеки, 6 таблеток препарату дозуванням 200 мг обійдуться українцям від 37,8 до 54 грн.

Так, найдешевше можна купити "Нурофен" в аптеці КП "Фармація" - 37,8 грн. Трохи дорожче - в аптеці "Здорове майбутнє" (43,2 грн) і в "Аптека 03" (45,3 грн). Найдорожче продає "Нурофен" аптека "Альго-Фарм". 6 таблеток препарату дозуванням 200 мг тут обійдуться українцям у 54 грн.

Таким чином, ціни на "Нурофен" в українських аптеках можуть відрізнятися на 40%. За словами економічного експерта Олександра Охріменка, цінову різницю на один і той самий препарат в різних аптеках можна зрозуміти.

"Перше - націнка аптеки, у нас це питання взагалі не контролюються. Друге - фальсифікат. Адже можна зробити за рецептом, а можна трохи відійти від рецепта, заощадити, і продати дешевше, ніж інші. Заробивши при цьому на кількості, а не на якості", - зазначив він.

Нагадаємо, за словами керівника Державного фармакологічного центру МОЗ Віктора Чумака, в період епідемій українські аптеки завжди намагаються заробити на українцях шляхом значного підвищення цін на ліки.

На думку депутата Оксани Корчинської, вітчизняні аптеки давно перетворилися на "супермаркети", які переслідують, перш за все, свої комерційні цілі, забувши про соціальну відповідальність.

Щоб навести порядок на лікарському ринку, в парламенті зареєстрували "аптечний" законопроект (№ 8591), який передбачає низку обмежень для власників мережевих аптек. Таким чином, законодавці сподіваються поліпшити конкуренцію і знизити ціни на медикаменти.

Законопроект поки знаходиться на доопрацюванні у його авторів. Голосування за документ планується на початку 2019 року.

Українські Національні Новини

Суспільство