na-vinnychchyni-vykryto-potuzhnu-narkolaboratoriiu-z-milionnymy-prybutkamy

На Вінниччині викрито потужну нарколабораторію з мільйонними прибутками

 • 11677 переглядiв

У Вінницькій області поліція ліквідувала потужну нарколабораторію, яка виробляла 10 кг амфетаміну щомісяця, приносячи мільйонні прибутки злочинній організації, що діяла на території Вінницької та Київської областей.

Правоохоронці ліквідували нарколабораторію: ділки виготовляли 10 кг амфетаміну щомісяця, діяли у Вінницькій та Київській областях, їх "бізнес" приносив мільйонні доходи.

Пише УНН із посиланням на Департамент боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України.

Деталі

На Вінниччині ліквідовано незаконну діяльність злочинної організації. Йдеться про нарколабораторію у приватному будинку на Вінниччині, а також групу фігурантів, які діяли на території столиці, а також у Київській та Вінницькій областях.

Поліцейські встановили, що організував наркобізнес 37-річний житель столиці. Він залучив до злочинної діяльності ще п’ятьох місцевих мешканців. Так звані лаборанти займалися виготовленням амфетаміну. 

Для маскування незаконної діяльності організатор облаштував нарколабораторію у приватному будинку на Вінниччині та поставляв туди прекурсори. Крім того, він контролював рух отриманих від незаконної діяльності грошей та розподіляв прибуток між учасниками групи. 

Потужності такої лабораторії дозволяли зловмисникам виготовляти щомісяця понад 10 кг амфетаміну, а "бізнес" приносив їм понад мільйон гривень доходу на місяць. 

Поліцейські за силової підтримки бійців батальйону поліції особливого призначення ГУНП в м. Києві та тактико-оперативного реагування Департаменту патрульної поліції провели 13 одночасних обшуків та ліквідували діяльність нарколабораторії. Під час слідчих дій вилучено амфетамін, канабіс, прекурсори, лабораторне обладнання, автівки, гроші, зброю та сотню набоїв. 

Вилучили наркотиків на 4 млн гривень: у Києві викрили чотирьох торговців кокаїном26.06.24, 15:59

Вартість вилучених наркотичних речовин та їхніх компонентів за цінами "чорного" ринку становить понад мільйон гривень. Все вилучене направлено на експертизу.

Шістьох учасників поліцейські затримали.

Слідчі Нацполіції вже повідомили їм про підозру за ч. 1, 2 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах, вчинені злочинною організацією) Кримінального кодексу України. 

За вчинене їм загрожує до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Постачали наркотики під виглядом косметики: викрито наркотрафік з Європи02.07.24, 13:42

Ігор Тележніков

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі