na-tot-khersonshchyny-voda-ne-prydatna-do-bud-iakoho-vykorystannia-tsentr-natssprotyvu

На ТОТ Херсонщини вода не придатна до будь-якого використання - Центр нацспротиву

 • 22828 переглядiв

На тимчасово окупованій Херсонщині стан водойм критичний. Вода непридатна для побутових, сільськогосподарських потреб та купання, що створює серйозні ризики для здоров'я населення.

На тимчасово окупованій частині Херсонщині стан місцевих водойм критичний, тому не можна використовувати її ні для побутових потреб, сільськогосподарських, ні для купання. Про це повідомляє Центр Національного Спротиву, пише УНН.

Ситуація з водопостачанням на тимчасово окупованих територіях України значно погіршилася і вийшла з-під контролю окупаційних сил. Окупанти не тільки завдають шкоди, руйнуючи українські міста та вбиваючи мирних жителів, але й демонструють недбале ставлення до екологічної безпеки.

На окупованій території Херсонщини окупанти визнали, що стан місцевих водойм є критично небезпечним. Вода в цих водоймах не придатна ні для побутового використання, ні для сільськогосподарських потреб, ані для купання.

Лабораторні дослідження води у водоймах Нижніх Сірогоз, Першопокровки, Верхніх Сірогоз та Новоолександрівки показали незадовільні результати, що створюють серйозні ризики для здоров’я населення.

Нагадаємо

У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області вже два роки не вирішуються проблеми з водопостачанням. Жителі скаржаться на іржаву воду з-під крана, регулярні аварії та відсутність очищення, що призводить до зростання захворюваності на кишкові інфекції.

Популярні

Новини по темі

Ефективність “калібрів” викликає питання – Плетенчук

 • 26334 переглядiв