na-tli-zaiav-pro-ukrainski-bpla-bilorus-pohrozhuie-zakryty-posolstvo-ukrainy-v-minsku

На тлі заяв про українські БПЛА: білорусь погрожує закрити посольство України в Мінську

 • 38247 переглядiв

МЗС Білорусі викликало тимчасового повіреного у справах України через нібито порушення кордону українськими безпілотниками. Білорусь вимагає запобігти подібним інцидентам, погрожуючи відповідними заходами та переглядом присутності дипмісії.

10 серпня 2024 року до МЗС білорусі викликали тимчасового повіреного у справах України в республіці білорусь Ольгу Тимуш. Про це пише УНН з посиланням на заяву білоруського міністерства. 

Деталі

Українському дипломату було висловлено рішучий протест та вручено відповідну ноту у зв'язку з порушенням кордону республіки білорусь групою запущених з території України безпілотних літальних апаратів

- йдеться в заяві МЗС. 

Зазначається, що мінськ вимагав вимагала вжити вичерпних заходів для виключення подібних інцидентів у майбутньому, що може призвести до подальшої ескалації ситуації в регіоні. 

лукашенко хоче відвернути увагу України: у ЦПД пояснили, навіщо білорусь стягує війська до кордонів10.08.24, 15:54

Також українську дипломатку попередили, що у разі повторення подібних провокацій білоруська сторона залишає за собою право вжити заходів у відповідь для захисту своєї території.

У разі якщо дипломатичному представництву України в білорусі не вдасться вплинути на запобігання таким провокаціям, то білоруська сторона порушить питання про доцільність її подальшої присутності у мінську

- наголосили в МЗС білорусі. 

Нагадаємо

У мінську заявили, що група безпілотників нібито порушила кордон республіки білорусь та була збита силами ППО країни. Там назвали це спробою ескалації.

Володимир Омельченко

Політика

Популярні

Новини по темі