na-ternopilshchyni-zatrymaly-vykonavtsia-zamakhu-na-vbyvstvo-biznesmena-cholovik-khotiv-vtekty-cherez-tysu

На Тернопільщині затримали виконавця замаху на вбивство бізнесмена: чоловік хотів втекти через Тису

 • 12140 переглядiв

Чоловік, який у квітні намагався вбити бізнесмена в Тернопільській області, розстрілявши його автомобіль, був затриманий дорогою до кордону України, який він планував незаконно перетнути через річку Тиса.

Правоохоронці затримали чоловіка, який  у квітні цього року стріляв по авто бізнесмена на Тернопільщині. Після скоєного чоловік хотів втекти з України через річку Тиса. Про це УНН повідомляє із посиланням на поліцію регіону. 

У квітні цього року в одному із приміських сіл Тернопільського району приватного підприємця намагалися вбити біля його будинку.  Потерпілий автомобілем заїхав на територію власного будинку і в цей момент невідомий здійснив постріли із зброї по авто, внаслідок чого він отримав три вогнепальних поранення. Медикам вдалося врятувати життя чоловіка.

Слідчі встановили, що зловмисник отримав замовлення на вбивство жителя Тернополя. За це кілер мав отримати 25 тисяч доларів. Майже чотири місяці він стежив за жертвою, збирав детальну інформацію про нього та відслідковував маршрут пересування. Для цього орендував житло у Тернополі та придбав автомобіль.

Увечері 19 квітня він підстеріг підприємця біля його будинку та чотири рази вистрелив з пістолета у його авто. Після цього втік з місця злочину.

Організатором замаху виявився 35-річний житель Черкас. Його затримали його дорогою до кордону України, який він планував незаконно перетнути через річку Тиса. У чоловіка вилучили дві гранати та близько 100 набоїв.

Умисне вбивство: через смерть Садикова підозрюваним у замаху на нього змінять підозру02.07.24, 10:07

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури повідомили йому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 та ч. 1 ст. 115 (замах на умисне вбивство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. За вчинене йому загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

Поліцейські встановлюють коло осіб, які можуть бути причетні до організації та замовлення цього злочину.

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    КНУКіМ - лідер рейтингу "Найкращі мистецькі ЗВО України"

     • 12124 переглядiв