na-sumshchyni-cherez-obstrily-rozpochalas-oboviazkova-evakuatsiia-z-piaty-hromad-vyvezly-vzhe-35-liudei-shestero-z-nykh-dity

На Сумщині через обстріли розпочалась обов'язкова евакуація з п'яти громад: вивезли вже 35 людей, шестеро з них - діти

 • 18605 переглядiв

У Сумському районі проводиться обов'язкова евакуація з 23 населених пунктів 5 громад, що перебувають під обстрілом. За день евакуйовано 35 осіб, у тому числі 6 дітей, є загиблі та поранені.

У Сумському районі на Сумщині розпочалася обов'язкова евакуація з 23 населених пунктів 5 громад, що перебувають під обстрілом. За 7 серпня евакуйовано 35 осіб, у тому числі 6 дітей, повідомили у Сумській ОВА у четвер, пише УНН.

На Сумщині розпочалась обов’язкова евакуація з 5 громад Сумського району. (...) За інформацією Сумської районної військової адміністрації, за 7 серпня здійснили евакуацію 35 мешканців населених пунктів, що перебувають під обстрілом, із них 6 дітей. Станом на 16.00 8 серпня внаслідок ворожих обстрілів 2 людини загинули, та дві - отримали поранення

- повідомили у Сумській ОВА у Telegram.

Авіаудар рф по Сумщині: у прокуратурі уточнили, що загинули два брати 6 і 23 років08.08.24, 14:46

Згідно з рішенням Ради оборони та розпорядженням начальника Сумської ОВА, обов’язкова евакуація проходить з 23 населених пунктів 5 громад Сумського району – Краснопільської, Миколаївської сільської, Миропільської, Юнаківської та Хотінської, які потрапляють в зону вогневого ураження ворога.

Наразі відповідні завдання поставлені правоохоронним органам, ДСНС, громадам, військовим районним адміністраціям, працюють відповідні Департаменти обласної адміністрації, підготовлені евакуаційні сили і засоби.

На Сумщині у 23 населених пунктах проведуть обов'язкову евакуацію07.08.24, 15:42

У проведенні евакуації активно допомагають громадам Сумщини міжнародні партнери та українські волонтерські організації.

У тилових районах Сумщини облаштовано 1297 місць для тимчасового проживання.

"Закликаю жителів громад, які сьогодні перебувають під посиленим обстрілом, обов’язково евакуюватись. Особливо це стосується родин із дітьми, – прокоментував начальник Сумської ОВА Володимир Артюх. – Не ризикуйте своїм життям та життями рідних людей".

Популярні

Новини по темі