na-prykarpatti-zatrymaly-odnoho-z-holovnykh-mytnykiv-yakyi-vymahav-khabari-z-importeriv

На Прикарпатті затримали одного з головних митників, який вимагав хабарі з імпортерів

 • 10754 переглядiв

Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань ліквідували корупційну схему на Івано-Франківській митниці, затримавши керівника одного з ключових відділів, який вимагав хабарі від імпортерів в обмін на нестворення перешкод під час митного оформлення їхніх товарів.

Служба безпеки та ДБР ліквідували корупційну схему на Івано-Франківській митниці, затримавши керівника одного з ключових управлінь, який вимагав хабарі з імпортерів. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише УНН.

За даними слідства, чиновник організував злочинний механізм одержання грошей від представників компаній-імпортерів. В обмін на хабарі посадовець "гарантував" підприємцям не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення їхніх товарів,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що для реалізації "схеми" фігурант залучив декількох митних брокерів з Івано-Франківської та Закарпатської митниць. Один з них був залучений до оборудки як посередник для передачі хабарів від підприємців.

Співробітники СБУ задокументували 4 факти отримання фігурантами неправомірної вигоди. Після цього правоохоронці затримали організатора злочину та посередника на гарячому під час одержання нового "траншу".

Наразі вирішується питання щодо повідомлення обом затриманим про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

ДБР затримало командира корабля ВМС, який вимагав у підлеглих хабар за відгул на сушу15.07.24, 15:18

Популярні

Новини по темі

Іспанія заявила про передачу Україні ще 10 танків Leopard

 • 19140 переглядiв

Новим речником МЗС України став Георгій Тихий

 • 13078 переглядiв