na-okupovaniy-khersonschini-pomicheno-spalakhi-virusnogo-gepatitu-a-genshtab

На окупованій Херсонщині помічено спалахи вірусного гепатиту А – Генштаб

 • 845454 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. На тимчасово захопленій території Херсонської області через підрив росіянами Каховської ГЕС, в домашніх осередках відзначено спалахи вірусного гепатиту А. Про це УНН повідомляє з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Цитата

«Унаслідок підриву  Каховської ГЕС, в низці населених пунктів на тимчасово захопленій території Херсонської області різко погіршилась санітарно-епідеміологічна ситуація. Зокрема, через відсутність доступу цивільного населення до належного медичного забезпечення та якісної води, в домашніх осередках відзначено спалахи вірусного гепатиту А, також існує загроза поширення інших вірусних хвороб», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в свою чергу російські окупанти не визнають збільшення кількості захворюваності та навпаки намагаються це приховати. Заходів зі стабілізації санітарно-епідеміологічної ситуації в регіоні не проводять.

Доповнення

У Херсонській області продовжуються роботи з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС, на місцях підтоплення працюють вибухотехніки, екологи, комунальники та ДСНС.

Фахівці роблять усе можливе, аби уникнути епідемії в області. Натомість окупаційна влада своїми діями наражає жителів лівобережжя на епідемічну небезпеку.

США закликають росію надати доступ до людей, які зараз знаходяться на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У районі пошуку зниклого батискафа "Титан" знайшли уламки

     • 2657170 переглядiв