ukenru
na-mikolayivskomu-bronetankovomu-zavodi-viyavleno-makhinatsiyi-z-finansami

На Миколаївському бронетанковому заводі виявлено махінації з фінансами

 • 11608 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Військова прокуратура виявила зловживання з фінансами на Миколаївському бронетанковому заводі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко, передає УНН.

"Військова прокуратура Південного регіону України проводила вивчення стану законності та заходів на державному підприємстві "Миколаївський бронетанковий завод" та виявила факти службового підроблення та розтрати державного майна (грошових коштів) шляхом зловживання службовим становищем", - написав Лисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інвестор подав до суду на Ілона Маска через біржові махінації

Установлено, що в період 2016-2018 років поки що невстановлені службові особи державного підприємства "Миколаївський бронетанковий завод", діючи з корисних мотивів, за попередньою змовою групою осіб із службовими особами приватного підприємства, шляхом зловживання службовим становищем, перерахували грошові кошти в розмірі понад 830 тис. грн за начебто виконання ремонтно-будівельних робіт на базі відпочинку "Вітерець", яка належить до сфери управління державного підприємства.

Як виявилося в ході перевірки та підтверджено актом Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції України у Миколаївській області та звітом Управління південного офісу державної аудитслужби в Миколаївській області, ремонтно-будівельні роботи фактично не проводилися. Як наслідок, державі завдано збитків на суму понад 830 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головного дорожника Дніпропетровщини спіймали на махінаціях із ремонтом трас

У зв’язку з цим, військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону Південного регіону України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості, передбачені ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 4 ст. 191 (привласнення або розтрата майна) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в Україні випробували новий танк Т-72АМТ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП