ukenru
na-lvivshchyni-zatrymaly-viiskovoho-yakyi-obitsiav-za-khabar-perevesty-mobilizovanoho-do-tylovoi-chastyny

На Львівщині затримали військового, який обіцяв за хабар перевести мобілізованого до тилової частини

 • 15445 переглядiв

У Львівській області затримали військовослужбовця, який вимагав $3 000 від мобілізованого за те, щоб організувати його переведення в тилову частину і уникнути відправки в зону бойових дій.

На Львівщині затримали військового, який вимагав у мобілізованого 3 тис. доларів США за допомогу в переведенні його у тилову частину. Про це пише УНН з посиланням на ДБР.

Деталі 

Правоохоронці з'ясували, що чоловік проходив курс базової загальновійськової підготовки в одній з військових частин Рівненської області. Він звернувся до посадовця служби правопорядку консультацією щодо подальшого проходження служби та призначення у військову частину.

ДБР викрило шахраїв, які під виглядом співробітників Бюро видурювали гроші у людей19.04.24, 18:07 • [views_0]

Той запевнив, що за 3 тис. доларів США може домовитися з потрібними людьми про його зарахування до військової частини, яка дислокується на Львівщині або Рівненщині. Мовляв, так мобілізований зможе уникнути відправлення до зони бойових дій.

Правоохоронці затримали фігуранта після отримання всієї суми хабаря. Йому повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Передбачене статтею покарання позбавлення волі на строк до 8 років

- резюмували в ДБР.

Доповнення 

Наразі суд обрав затриманому запобіжний захід – тримання під вартою. Досудове розслідування триває, вивчається причетність до протиправної діяльності інших посадових осіб.

Нагадаємо

У Львівській області затримали медичну працівницю, яка видавала фальшиві довідки про інвалідність військовозобов'язаним за винагороду у розмірі 7 000 тис. доларів, залучаючи до цього лікарів з різних медичних закладів.