na-luhanshchyni-evakuiuvaly-ostannikh-zhyteliv-z-makiivky

На Луганщині евакуювали останніх жителів з Макіївки

 • 24524 переглядiв

З Макіївки евакуювали двох останніх жителів. На окупованих територіях з 1 вересня в школах запровадять новий предмет з обов'язковими військовими зборами для учнів.

У Луганській області із Макіївки евакуювали двох осіб – у селі не залишилося жодного жителя, на захоплених рф територіях із 1 вересня в усіх школах запровадять новий предмет, який передбачає обов’язкові п’ятиденні військові збори школярів, повідомили у Луганській ОВА у п'ятницю, пише УНН.

Деталі

"Донедавна в Макіївці залишалося троє місцевих жителів. Одному чоловікові допомогли виїхати минулої неділі. Наразі вдалося евакуювати останніх двох. Це 70-річна жінка та 67-річний чоловік. Вони вже на Харківщині у родичів, – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Цим людям вдалося врятувати життя, але вони перебували в Макіївці до останнього – в населеному пункті, який росіяни вже зруйнували на 99%. На сьогодні там вже не залишилося жодного жителя. Бої точаться зовсім поряд. Тому ми щодня наполягаємо на евакуації з інших сіл, доки це відносно безпечно".

По прифронтовому Невському, за даними ОВА, окупанти вдарили зі ствольної та реактивної артилерії, застосували близько 60 безпілотників.

"Маємо невтишні наслідки – повністю згоріли два будинки, а також господарчі споруди біля ще одного. Ворожі обстріли там не припиняються", – зазначив Лисогор.

Атакували росіяни, як повідомляється, поблизу Стельмахівки, Макіївки, Невського та у Серебрянському лісі.

На окупованих територіях, за даними ОВА, гірники з окупованого Довжанська не бачили грошей, починаючи з березня. "Спочатку їх лякали примусовою мобілізацією, потім мотивували появою російських інвесторів. Тепер обіцяють розрахуватися коштами від продажу ТМЦ, які ще є на вугледобувних підприємствах", - ідеться у повідомленні.

"Із 1 вересня в усіх школах на захоплених рф територіях запровадять новий предмет – "Основи безпеки і захисту батьківщини". Його викладатимуть у 8-х та 10-х класах. Вчителів готує центр військово-спортивної підготовки і патріотичного виховання молоді "Воїн". Особливість навчального програми – обов’язкові п’ятиденні військові збори школярів", - повідомили також в ОВА.

Окупанти вербують школярів з ТОТ Луганщини до мілітаристського руху "Академія дружби народів "Ахмат": Лубінець відреагував23.07.24, 21:04

Популярні

Новини по темі

На Луганщині евакуювали останніх жителів з Макіївки

 • 24524 переглядiв