ukenru
na-dnipropetrovschini-goriv-sukhostiy

На Дніпропетровщині горів сухостій

 • 12719 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Сьогодні майже по всій території Дніпропетровської області фіксуються численні випадки займання сухої рослинності. Пожежі знищують дерева і чагарники, суху траву та очерет. Про це повідомляє УНН з посиланням на ГУ ДСНС Дніпропетровської області.

Протягом дня рятувальники Дніпропетровщини невпинно борються з вогнем.

Так, об 11:19 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу за межами села Єлизаветівка Петриківського району. Горіла суха трава на площі 3 га. З кожною хвилиною вогонь наближався до дерев. Тож, по прибуттю до місця події, вогнеборці 53 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області миттєво розпочали свою роботу та о 13:50 повністю приборкали стихію.

Криничанські рятувальники о 12:15 здійснили виїзд на ліквідацію пожежі за межами селища Кринички. Тут на відкритій території горіла суха трава та очерет на площі 3 га. Вогнеборці загасили займання о 15:33.

О 12:32 зайнялась суха рослинність у селі Перемога Дніпровського району. Вогонь охопив 2 га трави на полі неподалік житлових будинків. Рятувальники 18 та 60 державних пожежно-рятувальних частин спромоглись загасити пожежу о 14:30.

По обіді майже одночасно вогонь охопив суху траву на площі близько 5 га за межами села Зайцеве а також 1 га очерету у селі Кислянка Синельниківського району. Два відділення 48 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області рушили в обох напрямках, аби загасити займання.

У місті Дніпро о 13:59 через дорогу від житлових будинків горів очерет на площі 1 га. Співробітники 3 державної пожежно-рятувальної частини 8 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області о 15:38 ліквідували пожежу в екосистемі.

У селі Зелений Гай Петропавлівського району рятувальники 57 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області ліквідували лісову пожежу на площі 1 га.

До 80% пожеж виникає через порушення населенням заходів пожежної безпеки.

Нагадаємо, у Кам'янському горів сухостій на житловому масиві.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП