ukenru
na-chaes-sprostuvali-informatsiyu-pro-vikradennya-zi-stantsiyi-kolbi-z-radioaktivnoyu-rechovinoyu

На ЧАЕС спростували інформацію про викрадення зі станції колби з радіоактивною речовиною

 • 118145 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Представники Чорнобильської АЕС спростували інформацію про те, що російські військові викрали зі станції колбу із радіоактивною речовиною. Про це повідомляє УНН, посилаючись на Державне спеціалізоване підприємство "Чорнобильська АЕС" в Facebook.

Цитата

"7 травня на офіційному Telegram-каналі НАЕК "Енергоатом" з'явилася інформація про буцімто знайдену колбу з радіоактивною речовиною, що була викрадена під час окупації росіянами Чорнобильської АЕС. Дане повідомлення було розтиражовано у ЗМІ та набуло широкого поширення серед населення", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Як зазначається, під  час окупації промислового майданчика станції жодних ядерних чи радіоактивних речовин викрадено не було. Працівники ЧАЕС зберегли повний контроль над ядерними та радіоактивними матеріалами на території станції.

"Закликаємо колег з НАЕК "Енергоатом" спростувати дезінформацію та видалити згадку про це у своєму Telegram-каналі, а представників ЗМІ більш відповідально ставитися до питання перевірки фейків. Подібні заяви сіють паніку серед населення", - резюмували у відомстві.

Нагадаємо 

Михайло Подоляк розповів, що диверсанти хотіли вчинити терористичний акт на Чорнобильській АЕС. 

Окупанти розграбували та знищили новітню центральну аналітичну лабораторію в місті Чорнобиль вартістю 6 мільйонів євро.

1 квітня російські війська виведені з Чорнобильської АЕС. 

Українські Національні Новини

Суспільство