ukenru
na-bukovyni-za-neiavku-do-ttsk-ta-sp-u-rozshuk-oholosyly-ponad-5-tysiach-cholovikiv

На Буковині за неявку до ТЦК та СП у розшук оголосили понад 5 тисяч чоловіків

 • 30229 переглядiв

Понад 5 000 чоловіків у Чернівецькій області були оголошені в розшук за неявку до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

У Чернівецькій області за неявку до територіального центру комплектування та соцпідтримки у розшук оголосили понад 5 тисяч військовозобов'язаних. Про це у коментарі для видання Еспресо.Захід розповіла начальниця служби зв'язків з громадськістю Чернівецького ОТЦК та СП майор Тетяна Гайдащук, передає УНН.

Деталі

Комунікаційниця Чернівецького ОТЦК та СП зазначила, що мова йде про тих військовозобов’язаних, які були оповіщені представниками ТЦК та СП, роботодавцями чи то іншими уповноваженими особами.

Зазначається, що майже 30 тисяч військовозобов’язаних, дані яких внесені до електронного реєстру "Оберіг", не прибули до ТЦК та СП для уточнення своїх даних або для проходження військової служби.

Тож військовослужбовцям доводиться проводити оповіщення  і нагадувати громадянам, що захист Вітчизни є конституційним обов'язком. Понад 80 відсотків військових, які здійснюють оповіщення, переведені до ТЦК та СП з бойових частин.

– наголосила вона.

У ТЦК вкотре закликали громадян з повагою ставитися до військовослужбовців, а також з розумінням, що мобілізаційні заходи проводяться заради захисту держави.

У Міноборони пояснили, як працює електронний реєстр "Оберіг"18.03.24, 17:51 • [views_0]