ukenru
my-zabezpechuiemo-maibutnii-myr-umierov-podiakuvav-nimechchyni-ta-finliandii-za-viiskovu-dopomohu

"Ми забезпечуємо майбутній мир": Умєров подякував Німеччині та Фінляндії за військову допомогу

 • 23597 переглядiв

Міністр оборони України подякував Німеччині за новий пакет військової допомоги у розмірі 500 мільйонів євро та Фінляндії за приєднання до чеської ініціативи щодо закупівлі артилерійських снарядів для України.

Міністр оборони України Рустем Умєроі подякував Німеччині та Фінляндії за рішення підтримати чеську ініціативу з закупівлі боєприпасів для України. Про це пише УНН з посиланням на заяву Умєрова в X.

Деталі 

Зокрема, міністр оборони України подякував німецькому колезі Борису Пісторіусу, який оголосив новий пакет військової допомоги Україні на суму майже 500 мільйонів євро.

Міністр оборони Німеччини оголосив про новий пакет допомоги для України на 500 мільйонів євро19.03.24, 14:45 • [views_0]

Пакет включає боєприпаси зі складів Бундесверу, чеську ініціативу та контракти з промисловістю. Демонструючи солідарність перед обличчям жорстокої агресії, ми забезпечуємо майбутній мир і стабільність у Європі

- наголосив Умєров.

Також Умєров виразив подяку міністру оборони Фінляндії, який оголосив, що його країна приєднається до чеської ініціативи щодо закупівлі артилерійських снарядів для України. 

Фінляндія виділить 30 млн євро на ініціативу Чехії із закупівлі боєприпасів для України19.03.24, 15:50 • [views_0]

Я вдячний Міністру оборони Фінляндії за важливе рішення приєднатися до чеської ініціативи щодо постачання Україні артилерійських боєприпасів, пожертвувавши € 30 мільйонів на цю справу

- йдеться в дописі міністра оборони України.

Нагадаємо

Єврокомісія виділила 500 мільйонів євро на збільшення виробництва боєприпасів до 2 мільйонів на рік у межах закону ASAP, що спрямований на доставку в Україну боєприпасів.

Володимир Омельченко

Війна