moskva-vzhe-napratsovuie-kontrzakhody-u-rosii-vidpovily-na-rishennia-ssha-rozmistyty-v-yevropi-dalekobiinu-zbroiu

"москва вже напрацьовує контрзаходи": у росії відповіли на рішення США розмістити в Європі далекобійну зброю

 • 13449 переглядiв

Росія працює над контрзаходами у відповідь на рішення США розмістити ракети великої дальності в Німеччині з 2026 року, включаючи гіперзвукову зброю, заявив заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков.

росія вже працює над контрзаходами у відповідь рішення розмістити США у Німеччині далекобійну зброю. Про це пише заявив заступник глави мзс рф Сергій Рябков, передають російські ЗМІ, пише УНН.

Деталі

Американо-німецька заява про намір у швидкій перспективі почати розгортання американських РСМД (ракети середньої та малої дальності - ред.) наземного базування в Європі - факт сумний через його деструктивність для регіональної безпеки і стратегічної стабільності, але цілком очікуваний. Необхідна робота з підготовки компенсуючих контрзаходів російськими профільними відома і ведеться на системній основі

- заявив рябков. 

За його словами, москва неодноразово попереджала, що дії США щодо створення для рф додаткових ракетних загроз не залишаться без належної реакції.

Він наголосив, що росія оголосить про свою реакцію, коли відповідне рішення буде прийнято.

Нагадаємо

Напередодні стало відомо, що з 2026 року Сполучені Штати почнуть розміщувати на німецькій території далекобійні ударні системи, зокрема гіперзвукову зброю.

Популярні

Новини по темі

На шпилі Руанського собору у Франції спалахнула пожежа

 • 13543 переглядiв