moldova-pozbavyla-hromadianstva-prorosiiskoho-lidera-aleksandra-kalinina

Молдова позбавила громадянства проросійського лідера Александра Калініна

 • 33220 переглядiв

Президентка Молдови Майя Санду позбавила громадянства проросійського лідера Александра Калініна за вербування до збройних сил іноземної держави, що є незаконним згідно з молдовським законодавством. Калін, який підтримує вторгнення Росії в Україну, також перебуває під санкціями ЄС і Канади за спроби дестабілізувати Молдову.

Президентка Молдови Мая Санду прийняла рішення позбавити громадянства Александра Калініна - лідера проросійської Партії регіонів і Конгресу молдавських діаспор у Росії. Підставою для цього стало вербування до збройних сил іноземної держави, що суперечить закону про громадянство Молдови. Відповідний указ з’явився на сайті голови молдовської держави у вівторок, передає УНН.

Александр Калінін став головою Партії регіонів у 2016 році та збирав підписи на підтримку своєї кандидатури на президентських виборах 2020 року, проте згодом відмовився від цього.

Калінін виявляє відкриту підтримку вторгненню Росії в Україну, що видно на його фотографіях та відео в соцмережах, де він з'являється в військовій формі з символікою Z, яка є забороненою в Молдові через використання російською армією у війні на території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молдова та російський "Газпром" продовжили дію газового контракту

Також Калінін організовує акції на підтримку російських солдатів, збираючи взуття та теплий одяг для них та розповсюджуючи його в окупованих населених пунктах Луганської області.

Європейський Союз і Канада внесли Калініна до санкційних списків через спроби дестабілізувати ситуацію в Молдові.

Популярні

Новини по темі

Іспанія підтримує початок переговорів про вступ України до ЄС

 • 26160 переглядiв