mkhp-splatyla-37-mlrd-hrn-podatkiv-u-i-pivrichchi-2024-roku

МХП сплатила 3,7 млрд грн податків у I півріччі 2024 року

 • 27587 переглядiв

МХП сплатила 3,7 млрд грн податків у I півріччі 2024 року.

Протягом I півріччя 2024 року підприємства компанії МХП перерахували до бюджетів усіх рівнів майже 3,7 млрд грн у вигляді податкових нарахувань, внесків і зборів, повідомили у компанії, пише УНН

У порівнянні з I півріччям 2023 року обсяг податкових відрахувань збільшився на 40%. 

Як вказано, загалом у попередньому 2023 році підприємства компанії МХП перерахували до бюджетів всіх рівнів понад 6 млрд грн.  Таким чином, уже кілька років поспіль МХП залишається лідером зі сплати податків в агросекторі.  

"Попри всі виклики повномасштабної війни, МХП продовжує стабільно працювати та робити свій внесок у фінансову стійкість країни. Вся команда МХП розуміє значення цих цифр для економіки України в найважчий період її історії. Цей успіх не був би можливим без наполегливої роботи та відданості кожного із людей МХП. Сплата податків, інвестиції в Україну, створення робочих місць - діяльність МХП як відповідального бізнесу", – коментує Вікторія Капелюшна, заступниця головного виконавчого директора, фінансова директорка МХП. 

Довідка

МХП - міжнародна компанія у сфері харчових та агротехнологій. Має виробничі потужності в Україні та на Балканах. Акції МХП представлені на Лондонській фондовій біржі. Об'єднує понад 32 тисячі працівників в Україні та за кордоном, входить до 10 кращих роботодавців України за версією Forbes.  

МХП експортує продукцію в понад 70 країн світу. Земельний банк становить 360 000 гектарів у 12 областях України. Компанія є найбільшим платником податків у агросекторі за 2023 рік, входить в ТОП-5 найбільших інвесторів країни. Як кулінарна компанія МХП розвиває понад 15 продуктових брендів та спільно з партнерами – кілька мереж, зокрема магазини "Мʼясомаркет" і заклади Döner Маркет. Також в МХП працює Кулінарний центр.  

Спільно зі стратегічним партнером Благодійним фондом "МХП-Громаді" компанія розвиває громади. Для індивідуального супроводу та комплексної підтримки військових, ветеранів, їхніх родин та тих, хто чекає близьких з фронту, компанія впроваджує програму "‎МХП Поруч". 

Засновник та CEO МХП - український бізнесмен Юрій Косюк. 

Популярні

Новини по темі

МХП сплатила 3,7 млрд грн податків у I півріччі 2024 року

 • 27587 переглядiв

NVIDIA анонсує серію оновлень, зокрема генеративні моделі ШІ

 • 12232 переглядiв