minoborony-dopustylo-do-ekspluatatsii-60-zrazkiv-boieprypasiv-vitchyznianoho-vyrobnytstva-bilsha-chastyna-z-nykh-dlia-bpla

Міноборони допустило до експлуатації 60 зразків боєприпасів вітчизняного виробництва: більша частина з них для БПЛА

 • 23935 переглядiв

У першому півріччі 2023 року Міністерство оборони України кодифікувало понад 60 нових зразків боєприпасів вітчизняного виробництва, серед яких понад 50 зразків для безпілотників, мінометні міни різних калібрів, артилерійські снаряди, зброя ближнього бою та боєприпаси для стрілецької зброї.

Міноборони за перше півріччя цього року кодифікувало понад 60 нових зразків боєприпасів. Про це пише УНН з посиланням на Міністерство оборони України.

Деталі 

У відомстві розповіли, що йдеться про боєприпаси для БпЛА, мінометні міни, артилерійські снаряди, засоби ближнього бою, набої до стрілецької зброї. Всі вони – продукція вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

50 зразків із цього переліку – це боєприпаси для безпілотників. Зокрема, осколково-фугасні, кумулятивно-осколкові, комбінованої дії та багатоцільові. Також вони різняться за вагою: від кілька сотень грамів до понад кількох кілограмів

- пояснили в Міноборони. 

Наступна  численна група –   це мінометні міни різних калібрів.

Відповідно до інформації Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння та військової техніки, процедура отримання номенклатурного коду НАТО для нового зразка озброєння і військової техніки (ОВТ) спрощена до 10 днів.

Зразки ОВТ вітчизняного виробництва, які пройшли кодифікацію, дозволено закуповувати за кошти державного бюджету.

Нагадаємо

З початку 2024 року міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації понад 70 зразків безпілотних авіаційних комплексів (БпАК) вітчизняного виробництва, які виконують різноманітні завдання з розвідки, коригування вогню артилерії та ураження об'єктів противника.

Популярні

Новини по темі

На Полтавщині ППО працює по розвідувальному дрону рф

 • 25731 переглядiв