miniust-otsyfruie-arkhivy-aktiv-tsyvilnoho-stanu-vyvezenykh-iz-donetskoi-ta-luhanskoi-oblastei

Мін'юст оцифрує архіви актів цивільного стану, вивезених із Донецької та Луганської областей

 • 18894 переглядiв

Україна почала оцифровувати понад 3 мільйони документів актів цивільного стану з Донецької та Луганської областей, щоб полегшити надання державних послуг громадянам з цих охоплених війною територій.

В Україні почали сканувати документи, які вдалося вивезти з охоплених бойовими діями областей. Про це повідомляє Міністерство юстиції України, передає УНН.

Деталі

За підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) Мін'юст розпочав оцифровування архівів актів цивільного стану, вивезених із Донецької та Луганської областей. Протягом пів року планують відсканувати понад 3 мільйони документів, що містять інформацію про народження, смерть, шлюб чи його розірвання, а також зміну імені (прізвища, імені, по батькові) громадян цих областей.

Сканування вивезених із Донецької та Луганської областей актів розпочалося у Дніпрі в лютому 2024 року. За півтора місяця опрацювали понад 800 тисяч документів, серед яких акти ще 1940-х років. Відскановані документи завантажуються у Державний реєстр актів цивільного стану громадян. Очікується, що роботи завершаться до серпня 2024 року.

Українці, що перемістилися із Донецької та Луганської областей, особливо часто стикалися із бюрократичними перепонами під час оформлення державних послуг у тому числі через те, що була ускладнена перевірка та верифікація актових записів. Оцифрування даних допоможе полегшити та прискорити надання сервісів для цих людей

- сказав заступник міністра юстиції Сергій Орлов.

Він відзначив, що сканування також допоможе полегшити верифікацію інформації про отримувачів державних послуг, а це своєю чергою сприятиме підвищенню ефективності їх надання.

За результатами пілотного проєкту зі сканування актів двох областей розглянуть питання щодо оцифрування всіх паперових актів цивільного стану, які є в Україні.

Стародавні печери Києво-Печерської лаври оцифрувала у 3D українська компанія - Мінкульт03.04.24, 22:27

Популярні

Новини по темі

У МХП стартувала посівна ярих культур

 • 100420 переглядiв