ministr-zakordonnykh-sprav-avstrii-shallenberh-nazvav-rosiisku-ahresiiu-naibilshoiu-zahrozoiu-dlia-yevropy

Міністр закордонних справ Австрії Шалленберг назвав російську агресію найбільшою загрозою для Європи

 • 22065 переглядiв

Міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг назвав російську агресію в Україні найбільшою загрозою для Європи, заявивши, що мир залежить від Путіна, і закликав ЄС до єдності в цьому питанні.

Найбільша загроза, яка наразі існує в Європі, це російська агресія проти України. Про це заявив міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг під час спільної зі своїм словацьким колегою пресконференції у середу у Відні, передає УНН.

Він зазначив, що всі хочуть, щоб війна якомога скоріше закінчилась та настав мир.

І люди в Україні хочуть цього найбільше. Але це все лежить в руках лише однієї людини, а саме – президента Російської Федерації Володимира Путіна. Він може закінчити війну вже завтра. Якщо він це зробить, війна закінчиться. Якщо ж Україна припинить воювати, то з Україною буде, скажімо так, покінчено. І тоді Словаччина може раптово отримати іншого сусіда

сказав Шалленберг.

Крім того, міністр наголосив, що Австрія наполягає, що будь-які переговори можуть проводитись лише за участю України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австрія надасть Україні гуманітарну допомогу

Шалленберг заявив, що країнам Європи необхідно гуртуватись, оскільки найбільша загроза безпеці на континенті походить від російської агресивної війни.

Єдність і згуртованість Європейського Союзу в цьому питанні була нашим найбільшим досягненням, нашим найбільшим активом. І я вважаю, що ми робимо все правильно і повинні працювати над тим, щоб ця єдність і згуртованість зберігалася й у майбутньому

 зазначив він.

Шалленберг додав, що "за нами спостерігають на міжнародному рівні, що наша позиція як західного світу також дуже сильно залежить від нашої поведінки в цьому питанні".

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Червонокнижна рись, яку продавали на OLX, стала на лапи

     • 20738 переглядiв