ministr-ekonomiky-frn-poobitsiav-ukraini-podalshu-pidtrymku

Міністр економіки ФРН пообіцяв Україні подальшу підтримку

 • 17844 переглядiв

Міністр економіки ФРН Роберт Хабек заявив про подальшу підтримку України, навіть якщо фінансова підтримка від країн G7 у 50 млрд доларів, які будуть забезпечуватися замороженими російськими активами, не буде виділено. Він наголосив на історичному значенні оборонної боротьби України.

Зобов'язання перед Україною мають бути виконані незалежно від того, чи вдасться країнам G7 виділити Києву обіцяний кредит у 50 млрд доларів, вважає Роберт Хабек. Про це УНН пише з посиланням на Deutsche Welle.

Деталі

Міністр економіки ФРН Роберт Хабек обіцяє подальшу підтримку Україні незалежно від того, чи вдасться країнам G7 виділити Києву обіцяний кредит у 50 млрд доларів. Зобов'язання перед Україною мають бути виконані "без будь-яких "якщо" і "але", сказав Хабек.

Якщо кредит не буде виділено, підтримка "має бути забезпечена іншими способами", заявив міністр. Хабек наголосив, що необхідно забезпечити, щоб системи озброєнь було замовлено зараз, а потім оплачено з коштів G7.

Міністр упевнений, що оборонна боротьба України має історичний вимір і ввійде в підручники з історії цього століття. Німеччина, наголосив Хабек, не залишить Україну напризволяще, навіть якщо США в разі перемоги Дональда Трампа на майбутніх президентських виборах припинять підтримку Києва.

Нагадаємо

Перебуваючи у Києві, під час зустрічі з очільником Міністерства фінансів України Сергієм Марченком, канадська делегація висловила свою підтримку щодо спрямування Україні 50 млрд доларів США, які будуть обслуговуватися та погашатись за рахунок майбутніх прибутків від заморожених суверенних російських активів. Сторони погодились, що росія повинна нести відповідальність за скоєні злочини та завдані збитки Україні. Фінансування першочергових потреб, зокрема військових, за рахунок активів рф є одним із таких механізмів.

Україна розраховує на доступ до 50 млрд дол. від російських активів до кінця року - Шмигаль01.08.24, 12:27

Анастасія Рябоконь

Економіка

    Популярні

    Новини по темі