ukenru
ministerstvo-sportu-ne-dochekalosya-dopomogi-vid-sponsora

Міністерство спорту не дочекалося допомоги від спонсора

 • 18038 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Міністерство молоді та спорту України так і не дочекалося обіцяної спонсорської допомоги від компанії "Українська національна лотерея". Про це у відповідь на запит УНН повідомили у міністерстві.

"Міністерство молоді та спорту України не мало і не має жодних спільних проектів із компанією УНЛ", - повідомили у міністерстві.

Також у міністерстві не знають, чи була надана спонсорська допомога від УНЛ національним спортивним федераціям.

Нагадаємо, торік міністр молоді та спорту України Ігор Жданов зустрівся з власником компанії "Українська національна лотерея" Майклом Фогго.

За підсумками зустрічі Фогго пообіцяв, що компанія буде підтримувати розвиток українського спорту.

"У більшості розвинених країн податкові надходження від лотереї використовуються для фінансування соціально важливих сфер. Вважаю, що застосування подібних світових практик в Україні матиме надзвичайно позитивний суспільний ефект".

"Дуже здивувався, що такий видовищний вид спорту, як художня гімнастика, ще не має постійного спонсора в Україні. Попросив топ-менеджмент УНЛ докладніше розібратися в темі і підготувати пропозиції, яким чином ми можемо сприяти розвитку цього або іншого виду спорту”, — заявляв тоді Фогго.

Утім, виходить, що за весь цей час УНЛ так і не вдалося реалізувати заявлене. Крім того, деякі ЗМІ допускають, що Майкл Фогго - це лише формальний бенефіціар “Української національної лотереї”, справжні власники компанії - з числа колишніх і діючих чиновників. Попередником Фогго був Роман Зеньо – тренер з велосипедного спорту тернопільської дитячої спортшколи.

Як раніше повідомляв УНН, компанія “УНЛ” неодноразово була викрита на організації заборонених азартних ігр. Ця ж компанія має стосунок до казино “Космолот”.

Українські Національні Новини

Політика