minenerho-zafiksuvalo-defitsyt-elektroenerhii-cherez-vorozhi-obstrily-zaklykaie-do-ekonomii

Міненерго зафіксувало дефіцит електроенергії через ворожі обстріли: закликає до економії

 • 38924 переглядiв

Ворожі обстріли спричинили незначний дефіцит в енергосистемі України, який балансується за рахунок імпорту; графіків відключень наразі немає. Міністерство енергетики закликає зменшити споживання електроенергії у пікові години.

В українській енергосистемі через ворожі обстріли зафіксували дефіцит електроенергії, повідомили у п'ятницю в Міненерго, при цьому вказавши, що планових обмежень по Україні на 12 годину не було, пише УНН.

Через пошкодження генеруючого обладнання внаслідок обстрілів та зростання споживання в енергосистемі виник незначний дефіцит електроенергії (від 1 до 2,5% від добового обсягу споживання електроенергії). Для збалансування системи було використано імпорт - екстрену допомогу від країн-сусідів

- повідомляли в Міненерго ситуацію на 12 годину.

Як зазначається, це є одним із інструментів покриття зростання споживання.

"Використання цього інструменту планується і на поточну добу. Наразі графіки відключень не застосовується в жодній з областей. Ситуація контрольована. Енергосистема збалансована", - вказаои у Міненерго.

Однак, наголосили у відомстві, є важливим зменшення навантаження на енергосистему у пікові години споживання (особливо у вечірні з 17:00 до 19:00). 

"Міненерго звертається до споживачів з проханням допомогти енергетикам - зменшити використання енергоємних приладів саме у ранкові та вечірні години пік", - підкреслили у міністерстві. 

Наслідки обстрілів

Як зазначається, упродовж доби ворог завдавав обстрілів по ТЕС у прифронтовій зоні. "Через значні ушкодження в аварійний ремонт вийшли 2 блоки. Також під час обстрілу станції відключилось обладнання на лінії 330 кВ", - ідеться у повідомленні.

Ракетного удару, як вказано, було завдано по одній із шахт ДП "Торецьквугілля". Роботу шахти зупинено. 

Через бойові дії пошкоджено обладнання із загорянням підстанції в Харківській області. Без світла залишилася лікарня, побутові споживачі. 

ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15:66 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - повідомили у Міненерго.

Імпорт/експорт 

Імпорт електроенергії, як зазначається, минулої доби становив 1122 МВт-год. Експорт не здійснювався.

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі