mera-mista-na-odeshchyni-zatrymaly-u-spravi-pro-sprobu-vidzhaty-turbazu

Мера міста на Одещині затримали у справі про спробу "віджати" турбазу

 • 13655 переглядiв

СБУ та Нацполіція затримали мера одного з міст Одеської області за вимагання. Чиновник, за версією правоохоронців, очолював злочинне угруповання, яке намагалося незаконно заволодіти базою відпочинку на узбережжі Чорного моря.

В Одеській області затримали мера одного з міст і ліквідовано діяльність групи вимагачів на чолі з мером, яка намагалася "віджати" турбазу на узбережжі Чорного моря, вказали у СБУ та Нацполіції у суботу, пише УНН.

Деталі

"Служба безпеки спільно з Національною поліцією нейтралізувала злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців Одещини. Банду очолював голова міськради одного з портових міст регіону. За даними слідства, фігуранти намагалися незаконно заволодіти місцевою базою відпочинку, яка розташована на узбережжі Чорного моря", - повідомили у СБУ.

Вказано, що для цього "учасники угруповання силою змусили власницю рекреаційного об’єкта відмовитися від 50% корпоративних прав на нього". "Після цього вони призначили на базу відпочинку "свого" директора, який почав шукати покупців на даний комплекс. Коли покупці знайшлися, учасники злочинного угруповання збиралися "віджати" у власниці решту 50% корпоративних прав", - розповіли у СБУ.

За даними Одеської обласної прокуратури, у справі фігурує база відпочинку на узбережжі Чорного моря в селищі Сергіївка Білгород-Дністровського району.  

За матеріалами справи, як вказують у СБУ, "для реалізації оборудки мер залучив знайомого адвоката, а також підконтрольних реєстраторів та нотаріусів". "Саме вони мали переоформити "віджату" турбазу на потенційних покупців", - повідомили у СБУ.

"Правоохоронці затримали очільника злочинного угруповання – мера – на гарячому, коли той отримував 30 тис. доларів США завдатку від покупців турбази", - вказали у спецслужбі.

ЗМІ пишуть, що йдеться про очільника Білгород-Дністровського. 

Затриманому чиновнику, як вказали у СБУ, повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (організація вимагання передачі права на майно з погрозою насильства над потерпілим, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану). Вирішується питання щодо виду запобіжного заходу.

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників злочинної групи. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Хабар за "бронь": Одеська ОВА разом з правоохоронцями викрила свого співробітника 19.07.24, 20:47

Популярні

Новини по темі