ukenru
meksikanski-karteli-rozpochali-viynu-za-avokado

Мексиканські картелі ведуть війну за авокадо

 • 64935 переглядiв

КИЇВ. 28 листопада. УНН. Попит на авокадо в Мексиці, викликаний стрімким зростанням споживання в США, вивів західну частину країни з бідності, проте привернув увагу злочинних угруповань та картелів. Про це пише УНН з посиланням на АР.

Деталі

Ситуація стала настільки серйозною, що виробники авокадо зібралися на мітинг у місті Нуево-Уречо в західному штаті Мічоакан, озброєні автоматами AR-15 та іншими гвинтівками, а також різноманітною колекцією рушниць.

Вони заявили, що наркокартелі, такі як Віагра і Картель Халіско, стягують з виробників авокадо "воєнний податок" приблизно в 1 000 доларів за акр (2 500 доларів за гектар).

Втомлені від вимог вимагання та викрадень, виробники та фермери створили групу в 2020 році, і тепер вона стверджує, що налічує майже 3 000 членів.

"Декілька з нас стали жертвами цієї ситуації, викрадень, вимагань", — сказав один з лідерів у масках, який попросив не називати його ім’я, побоюючись розправи з боку банд.

Додамо

За останній рік Pueblos Unidos влаштували збройні мітинги в кількох містах Мічоакана.

Законодавство Мексики забороняє більшості цивільних осіб володіти майже всією вогнепальною зброєю, за винятком мисливських рушниць надзвичайно малого калібру.

Але Мічоакан має історію озброєних цивільних рухів ополченців "самооборони" з 2013 і 2014 років. Тоді бойовикам вдавалося вигнати панівний картель тамплієрів, але конкуруючі картелі, такі як Віагра та Картель Халіско, повернулися. Викрадення, вбивства і стрілянина спонукали тисячі людей покинути свої домівки.

Мексиканська армія направила війська до штату, але лише для того, щоб діяти як буфер між ворогуючими картелями, намагаючись забезпечити, щоб жоден з них не вторгся на територію іншої банди.

Це змусило жителів Мічоакана знову взятися за зброю перед лицем нестримного вимагання з боку Віагра, Халіско та інших банд.

Оскільки авокадо стало все більш поширеною і прибутковою культурою, наркокартелі та банди почали вимагати від виробників плату за захист.

США закуповують у Мексиці до 80% авокадо: фрукт останнім часом став популярним серед американців, з нього роблять соус гуакамоле, додають його в салати та тости.

Українські Національні Новини

Новини Світу