ukenru
match-dinamo-vorskla-vidvidayut-diti-iz-sportshkil-rishennya-uaf

Матч "Динамо" - "Ворскла" відвідають діти із спортшкіл - рішення УАФ

 • 15879 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Українська асоціація футболу проінформувала про те, що діти-учні футбольних шкіл міста Києва у віці до 14 років у супроводі батьків та педагогів зможуть відвідати матч "Динамо" - "Ворскла", який відбутися 22 лютого в 17:00, передає УНН.

"14 лютого в Українську асоціацію футболу надійшов лист від "Динамо" за підписом першого віце-президента клубу Віталія Сівкова. У листі повідомляється, що на підставі Регламенту інфраструктури стадіонів та заходів безпеки проведення змагань з футболу, на матчі з "Ворсклою" будуть присутні "діти-учні футбольних шкіл міста Києва у віці до 14 років у супроводі батьків та педагогів".

Комітет з питань стадіонів розглянув цей лист і з урахуванням отриманої з листа ФК "Динамо" (Київ) інформації (а саме - що на матчі будуть присутні "діти-учні футбольних шкіл міста Києва у віці до 14 років у супроводі батьків та педагогів") і надав свої рекомендації", - сказано в повідомленні.

Однак, в ФК "Динамо" напередодні зажадали від УАФ пояснити, чому на матч Асоціація нібито не допускає дітей і педагогів із загальноосвітніх установ, а тільки з футбольних. Хоча спочатку, як пояснили в УАФ, "Динамо" цього і не просило.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро-2020: в УЄФА назвали рекордну кількість заявок на квитки

Нагадаємо, напередодні керівник Комітету УАФ з питань стадіонів та безпеки проведення змагань Геннадій Прокопович роз'яснив норму Регламенту щодо дітей на стадіоні.

"У грудні 2019 року Виконком Української асоціації футболу прийняв Регламент інфраструктури стадіонів та заходів безпеки проведення змагань з футболу. І в документ, з ініціативи президента УАФ Андрія Павелка, була внесена норма, яка застосовується в регламентних нормах УЄФА і стосується дітей.

Мова про один з пунктів статті 26, в якому говориться, що якщо УАФ приймає рішення про проведення матчу без глядачів, то крім посадових осіб, представників команд, уболівальників гостей, журналістів на стадіоні можуть перебувати і, цитую, "діти у віці до 14 років (при належному супроводі, що узгоджується з Комітетом УАФ з питань стадіонів та безпеки проведення змагань) зі шкіл і/або футбольних академій, запрошені на матч безкоштовно", - уточнив він.

Українські Національні Новини

Суспільство