ukenru
masovi-aktsiyi-u-tsentri-kiyeva-do-okhoroni-pravoporyadku-zaluchili-natsgvardiyu

Масові акції у центрі Києва: до охорони правопорядку залучили Нацгвардію

 • 23725 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. У Києві поліцейські та військовослужбовці Нацгвардії у четвер, 28 січня, охороняють порядок під час проведення масових акцій біля Верховної Ради України, Офісу Президента України та на Майдані Незалежності. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу МВС.

Деталі

Сьогодні у центральній частині Києва заплановано проведення масових акцій біля Верховної Ради України, Офісу Президента України, посольства США, Конституційного Суду України та на Майдані Незалежності. Задля забезпечення публічної безпеки та порядку працівники структурних підрозділів столичної поліції, військовослужбовці Національної гвардії України, співробітники ДСНС, кінологи, вибухотехніки та поліція діалогу заступили на службу у посиленому режимі.

Організатори заходів анонсували проведення ходи до владних установ. У зв’язку з цим можливе обмеження дорожнього руху окремими вулицями в центрі столиці. Автомобілістів просять завчасно планувати свої маршрути руху з урахуванням вищезазначеної інформації та погіршенням погодних умов.

Поліція закликає організаторів та учасників акції дотримуватися норм чинного законодавства, карантинних обмежень та не порушувати громадський порядок.

Доповнення

В Україні тривають акції протесту через те, що з 1 січня підвищилась ціна на газ для населення. Це обурило громадян, які вийшли на вулиці.

Так, у Житомирі невдоволені тарифами жителі навіть увірвалися до облради і зламали турнікет.

На тлі протестів 18 січня Кабмін пішов на поступки і затвердив граничну ціну на газ у 6,99 грн за кубічний метр, що має знизити ціну на газ для населення до такого рівня. Згідно з урядовою постановою, ціна діятиме з 1 лютого 2021 року на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 року.

Окрім того, 27 січня Кабінет міністрів України на засіданні підтримав рішення про компенсації громадянам, у яких встановлено електроопалення.

Також у Києві тривають акції протесту “Save ФОП". Зокрема сьогодні у Києві українській підприємці зібралися на Майдані Незалежності на мирну акцію протесту.

Акції протестів ФОПів почались з 1 грудня, вони вимагають скасування карантинних обмежень, а також виступають проти обов’язкового використання касових апаратів. 

Зокрема, 15 грудня відбулася чергова хвиля протестів, а на Майдані Незалежності у Києві сталася сутичка між мітингувальниками — учасниками акції “SaveФОП” та правоохоронцями.

Президент України Володимир Зеленський, знову-таки на тлі протестів, утворив Раду з питань сприяння розвитку малого підприємництва. На першому засіданні домовлено якнайшвидше підготувати рішення щодо проблемних питань бізнесу. 18 січня Зеленський затвердив склад Ради.

Українські Національні Новини

Суспільство