marchenko-perehovoryv-z-novoiu-brytanskoiu-kolehoiu-pro-defitsyt-biudzhetu-u-2025-rotsi-london-zapevnyv-u-pidtrymtsi

Марченко переговорив з новою британською колегою про дефіцит бюджету у 2025 році: Лондон запевнив у підтримці

 • 18071 переглядiв

Міністр фінансів України поінформував канцлера казначейства Великої Британії про необхідність фінансування дефіциту державного бюджету України у 2025 році, а Велика Британія запевнила у своїй подальшій підтримці України.

Міністр фінансів Сергій Марченко під час першої онлайн-зустрічі з новопризначеною канцлеркою казначейства Великої Британії Рейчел Рівз поінформував про потребу у фінансуванні дефіциту державного бюджету у 2025 році, британська сторона запевнила Україну у незмінній підтримці, повідомили у п'ятницю у Мінфіні, пише УНН.

Деталі

Сторони обговорили ключові питання співпраці між країнами, а також потреби України на майбутні періоди.

"Співпраця між Міністерством фінансів України та Казначейством Великобританії завжди була ефективною, впевнений так буде і надалі", - зазначив Марченко.

Також міністр фінансів відзначив, що Велика Британія є одним із найбільших країн-донорів фінансової допомоги для України. "Від 24 лютого 2022 року Україна отримала від Сполученого Королівства більше 2,5 млрд доларів США для потреб держбюджету", - повідомили у Мінфіні.

"Під час розмови Сергій Марченко наголосив на потребах у фінансуванні дефіциту держбюджету України у 2025 році. Адже продовження протистояння злочинним діям рф потребує від України фінансування сектору безпеки і оборони обсягом більше ніж 3 млрд доларів США на місяць", - зазначили у Мінфіні.

У відомстві зауважили, що всі внутрішні податкові надходження, збори та запозичення уряд спрямовує на протистояння агресору та наближення перемоги України.

"Канцлер казначейства Великої Британії запевнила Україну у незмінній підтримці України та готовності поглиблювати партнерство", - повідомили у Мінфіні.

Україна цього року отримала вже 16 млрд дол. зовнішнього фінансування до бюджету, очікує ще 22 млрд дол. - Мінфін12.07.24, 16:16

Популярні

Новини по темі