ukenru
mandziy-rozpovila-detali-povernennya-koshtiv-uchasnikam-probnogo-zno

Мандзій розповіла, як повертатимуть кошти учасникам пробного ЗНО

 • 19564 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Учасникам пробного ЗНО, яке скасували через епідеміологічну ситуацію у країні, повернуть кошти, що були сплачені за участь у пробному тестуванні. Загальна сума повернення - понад 52,4 млн грн. Гроші повертатимуть через ПриватБанк. Про це під час години запитань до уряду у парламенті повідомила т.в.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій, передає кореспондент УНН.

Так, Мандзій підкреслила, що саме через епідеміологічну ситуацію уряд відмінив проведення пробного ЗНО у закладах освіти, що були готові для його проведення.

"Кошти за пробне ЗНО будуть повернуті учасникам. 17 червня уряд затвердив порядок використання коштів: загальна сума повернення - 52 млн 450 тис грн. Це рішення було прийнято відповідного до доручення Президента України. Сьогодні зранку бюджетний комітет підтримав це рішення і погодив виділення коштів", - повідомила Мандзій.

Вона зазначила, що повернення коштів буде відбуватись через відділення ПриватБанку.

"Усі учасники ЗНО, які мають карту ПриватБанку - отримають СМС на номер телефону, що був вказаний при реєстрації, з інформацією про зарахування коштів. У кого картки немає – отримають СМС, що у найближчому відділенні банку на них чекає картка з сумою повернутих коштів", - сказала урядовиця.

Мандзій також наголосила, що кожен зареєстрований на пробне ЗНО зміг отримати або завантажити тестовий зошит та бланк відповіді, надіслати відповіді до сервісу визначення результатів до 18:00 сьогоднішнього дня. І вже до 23 червня кожен учасник пробного ЗНО отримає свій результат у своєму кабінеті. Додатково був відкритий нелімітований доступ до тестувань з усіх предметів.

Раніше в УНН повідомлялося, що Кабінет міністрів під час засідання у середу підтримав проект постанови, яким пропонується затвердити порядок використання коштів для повернення коштів, сплачених за надання послуги із проведення пробного ЗНО у 2020 році.

Українські Національні Новини

Політика