makron-zaklykav-orbana-povodytysia-yak-yevropeiets

Макрон закликав Орбана "поводитися як європеєць"

 • 101013 переглядiв

На переконання президента Франції, прем'єр Угорщини має виявляти повагу до ЄС і не намагатися брати його "у заручники". Втім, Орбан уже заявив про подальші плани вести торги з Брюсселем за фінансування для України.

Після того як прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заблокував на саміті лідерів Європейського Союзу виділення Україні 50 мільярдів євро макрофінансової допомоги, президент Франції Еммануель Макрон закликав його "поводитись як європеєць". Про це повідомляє DW, передає УНН.

Деталі

За словами Макрона, на саміті лідери ЄС вислухали Орбана з повагою, але "ця повага передбачає відповідальність", тож угорський прем'єр також має виявляти повагу до Євросоюзу та не намагатися брати його "у заручники".

Своєю чергою Орбан назвав плани ЄС переглянути свій бюджет, щоб виділити фінансову допомогу Україні "чудовим шансом" для Угорщини. За його словами, Угорщина має можливість отримати не лише 10 мільярдів євро, які ЄС розморозив перед самітом, але й решту заблокованих грошей - ще 21 мільярд.

Ми повинні отримати не половину, не чверть, а все

заявив Орбан в інтерв’ю державному телебаченню.

Доповнення

Розблокування перед самітом 10 мільярдів для Угорщини, яка погрожувала ветувати всі рішення по Україні, розкритикували депутати Європейського парламенту, звинувативши Європейську Комісію в тому, що вона дозволила себе шантажувати.

Туск заявив, що Польща буде мобілізовувати увесь вільний світ на допомогу Україні12.12.23, 13:42

Популярні

Новини по темі

Макрон закликав Орбана "поводитися як європеєць"

 • 101013 переглядiв

На Київ рухаються ще дві групи БПЛА з Чернігівщини – Кличко

 • 98999 переглядiв