lukashenko-zaiavyv-shcho-bilorus-hotuietsia-do-viiny

лукашенко заявив, що білорусь готується до війни

 • 25902 переглядiв

Президент білорусі олександр лукашено заявив, що мінськ не хоче війни, але готує війська до можливих бойових дій. Про це він заявив під час робочого візиту до Гродно, передає УНН з посиланням на пресслужбу білоруського лідера.

Деталі

Зазначається, що у вівторок, 2 квітня, здійснив робочий візит до міста Гродно. Раніше УНН повідомляв, що в цьому регіоні розпочались військові навчання.

Там лукашенко розповів, що білорусь "не хоче воювати", але активно готує власні війська. За його словами, у країні ведеться необхідна підготовка відповідних підрозділів, до військ поставляються різні види озброєнь та техніки.

Нікому не вірте, що ми хочемо воювати. Ми готуємося до війни, я про це говорю відверто. "Хочеш миру - готуйся до війни" - не я це вигадав. Це дуже правильно сказано". "Якщо звідти (з країн Заходу – ред.) хтось підвиває і нас критикує, знайте: ми робимо правильно. Якщо там нас почнуть хвалити, біда 

- заявив Лукашенко. 

Водночас лукашенко підкреслив, що Білорусь нікому нічим не загрожує: "Нам не треба комусь загрожувати. Ми не хочемо чужої землі".

Доповнення

Вранці, 2 квітня, стало відомо, що збройні сили білорусі розпочали військові навчання у двох регіонах, що межують Україною, Литвою та Польщею. Зокрема вони пройдуть на території Вороновського району Гродненської області.

Нагадаємо

Минулого місяця, Литва викликала тимчасового повіреного у справах білорусі, щоб висловити протест проти неприйнятних заяв президента білорусі олександра лукашенка, який погрожував військовою конфронтацією Литві та Польщі, звинувачуючи їх у створенні військової загрози.

Володимир Омельченко

Війна

Популярні

Новини по темі

лукашенко заявив, що білорусь готується до війни

 • 25902 переглядiв

Зроби хід конем: додай до чеку донат на фронтовий пікап

 • 98546 переглядiв