lubinets-pro-obmin-polonenymy-z-kurshchyny-vidbuvaiutsia-konsultatsii

Лубінець про обмін полоненими з курщини: відбуваються консультації

 • 57336 переглядiв

Уповноважений ВР з прав людини повідомив про консультації щодо обміну військовополоненими з рф за допомогою партнерів. Українські військові збільшують обмінний фонд під час операції в курській області.

Відбуваються консультації за допомогою партнерів щодо проведення обміну військовополоненими з росії. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради із прав людини Дмитро Лубінець журналістам, передає УНН.

Україна завжди виступала й продовжує виступати з ініціативами, які можуть повернути громадян України з російського полону додому. Публічно я заявляв, що так, після початку військової операції на території курської області була проявлена ініціатива з російського боку. Поки це все, що я можу сказати вам. Коли прийде час і фізично громадяни України з російського полону будуть повернуті - ви про це точно дізнаєтеся. Від України робиться все за допомоги наших партнерів, це, до речі, одне з питань яке ми постійно обговорюємо під час наших робочих зустрічей

- розповів Лубінець.

За його словами, наразі процес триває.

"Поки, станом на зараз процес триває. Він тривав до цього, триває і після початку курської операції. Це не перемовини, це консультації за допомогою наших партнерів вони відбуваються", - сказав Лубінець.

Доповнення

Лубінець повідомив, що рф ініціювала розмову з Україною щодо обміну полонених з курської області.

Раніше Омбудсмен заявляв, що українські військові збільшують обмінний фонд під час операції в курській області рф. Це підсилює позиції України. 

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі