ukenru
lishe-6-4-ukrayintsiv-zvertayutsya-do-likarya-iz-psikhichnimi-problemami

Лише 6,4% українців звертаються до лікаря із психічними проблемами

 • 9987 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Українці майже не слідкують за психічним здоровям, оскільки лише 6,4% жителів країни звертаються за медичною допомогою у випадку зниження настрою й втрати інтересу в житті. Про це повідомила доцент магістерської програми "Менеджмент в охороні здоров'я" Національного університету "Києво-Могилянська академія" Тетяна Степурко під час прес-конференції, передає кореспондент УНН.

"Ті, хто відчувають зниження настрою або відсутність інтересів у житті, з них мало хто звертається зі скаргами до медичних працівників. В місті Києві відсоток тих, хто звертається, є найвищим, а в (Івано-)Франківській і Кіровоградській областях майже ніхто не звертався", - зазначила експерт.

За її словами, зокрема, 6,4% серед тих, хто мав хоча б 1 з 2 симптомів, зверталися з цими скаргами до медпрацівника. Якщо у Київській області таких було 19%, то в Івано-Франківській та Кіровоградській областях – близько 0%.

При цьому вона додала, що 22,6% опитаних часто відчували зниження настрою протягом останнього місяця, 19,6% помічали відсутність інтересу або задоволення від речей.

Наведені дані були отримані в ході соцопитування 10194 респондентів, проведеного протягом червня-липня 2018 року.

Додамо, навіть невелике підвищення температури є причиною збільшення проблем з психічним здоров'ям, зазначають вчені.

Нагадаємо, ВООЗ визнала залежність від онлайн- та відеоігор як психічний розлад.

Українські Національні Новини

Здоров'я