likarni-na-kyivshchyni-pryimaiut-patsiientiv-z-okhmatdytu-ta-inshykh-postrazhdalykh-pislia-ataky-rf-holova-ova

Лікарні на Київщині приймають пацієнтів з "Охматдиту" та інших постраждалих після атаки рф - голова ОВА

 • 17948 переглядiв

Медичні заклади Київської області почали приймати пацієнтів дитячої лікарні "Охматдит" та інших постраждалих від російської ракетної атаки: у 8 лікарнях розгорнуто понад 430 ліжок для надання необхідного лікування та допомоги.

Медзаклади Київщини відучора приймають пацієнтів з "Охматдиту" та інших постраждалих. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, пише УНН.

Деталі

"На виконання завдання Президента України Київщина долучилася до допомоги постраждалим під час вчорашньої ракетної атаки. Відучора медзаклади області почали приймати перших пацієнтів з "Охматдиту", а також поранених. Наразі пацієнтів прийняли в трьох обласних медзакладах, зокрема і в лікарні, яка надає меддопомогу хворим на онкологію", – зазначив Кравченко. 

Загалом, з його слів, маленьких пацієнтів, дорослих та медперсонал готові прийняти 8 медзакладів Київщини, як обласних, так і районних. Розгорнули понад 430 ліжок. Робиться все, щоб допомогти дітям вчасно отримувати необхідне лікування. 

Начальник Київської ОВА зазначив, що напоготові також додаткові екстрені медичні бригади. За необхідності вони зможуть транспортувати пацієнтів "Охматдиту" до визначених закладів області.

Окрім того, додав він, медичні заклади області також готові допомогти з ліками, які є у них в наявності. До допомоги також долучаються як українські, так і міжнародні благодійні організації. 

"Увесь світ побачив знищену російськими терористами дитячу лікарню. Постраждали маленькі пацієнти, їхні батьки, медперсонал. Били по найбеззахисніших – хворих дітях. Наше завдання – максимально допомогти тим, хто цього вкрай потребує", – наголосив Кравченко. 

На території "Охматдиту" завершили аварійно-рятувальні роботи: двоє загиблих та 32 поранених09.07.24, 11:40

Популярні

Новини по темі

Херсон знову зазнав атаки ворога: поранено чоловіка

 • 22507 переглядiв

Вступ-2024: закінчується реєстрація на іспити на бакалаврат

 • 12589 переглядiв