kytai-vyslovliuie-rishuche-nezadovolennia-z-pryvodu-prodazhu-ssha-zbroi-taivaniu

Китай висловлює рішуче незадоволення з приводу продажу США зброї Тайваню

 • 115059 переглядiв

Китай рішуче виступає проти продажу зброї Тайваню на суму 300 мільйонів доларів США і попереджає про можливі санкції проти причетних компаній, оскільки це порушує принцип "єдиного Китаю" і загрожує регіональній стабільності.

Китай погрожує контрзаходами компаніям, які займаються продажем зброї Тайваню, після того, як Сполучені Штати уклали угоду на суму 300 мільйонів доларів для зміцнення оборони острова Тайвань. Про це пише УНН із посиланням на інформацію агентства Сіньхуа.

Деталі

Напередодні речник Міністерства закордонних справ КНР Ван Веньбінь під час прес-брифінгу повідомив про те, що уряд Китаю висловлює рішучу опозицію Сполученим Штатам через продаж зброї Тайваню.

Китай висловлює жаль і рішуче виступає проти цього, і зробив урочисті демарші стороні США

- сказав Ван Веньбінь.

Оголосивши про черговий продаж зброї китайському регіону Тайвань, Сполучені Штати, за словами Ван Веньбіня грубо порушили принцип одного Китаю та умови трьох китайсько-американських відносин. Також китайський посадовець зазначив, що цей крок серйозно підриває суверенітет та інтереси безпеки Китаю, шкодить миру та стабільності в Тайванській протоці.

Ми вживемо заходів у відповідь проти компаній, які займаються продажем зброї Тайваню

- сказав Ван Веньбінь.

Позиція США

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявляв, що адміністрація Байдена сприймає Китай як значну загрозу, окресливши політику, спрямовану на протидію впливу Китаю. При цьому посадовець зазначав важливість американсько-китайських відносин. Nfrj; cлід зауважити, що після візитів президента Байдена до Південної Кореї та Японії, незважаючи на заяви про підтримку захисту Тайваню від КНР, Блінкен підтвердив політику "одного Китаю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї потужний землетрус забрав життя 118 людей

Доповнення

Тайванське питання є надзвичайно чутливим у Китаї. Пекін претендує на острів з 23-мільйонним населенням, яким з 1949 року керує конкуруюча щодо КНР система, близька до Сполучених Штатів. Китайська влада регулярно виступає із застереженнями проти будь-якого рішення США, яке сприймається як підтримка формальної незалежності острова.

У вересні Пекін наклав санкції на американські оборонні гіганти Lockheed Martin і Northrop Grumman за продаж зброї Тайваню.

Нагадаємо

Військові Тайваню помітили біля острова дві китайські повітряні кулі-шпигуни.

Також УНН повідомляв, що американські і китайські військові відновили переговори після напруженості, викликаної таємним візитом американського чиновника на Тайвань, що свідчить про відлигу у військових відносинах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хвиля холоду обрушилася на більшу частину Китаю, перекрито шосе та дороги (відео)

Популярні

Новини по темі

В міноборони рф заявили про ранкову атаку дронами

 • 117930 переглядiв

В Ісландії сталося виверження вулкану

 • 38899 переглядiв

У Китаї потужний землетрус забрав життя 118 людей

 • 35915 переглядiв