ukenru
ksu-rozglyane-zakonoproekt-schodo-skasuvannya-advokatskoyi-monopoliyi-17-zhovtnya

КСУ розгляне законопроект щодо скасування адвокатської монополії 17 жовтня

 • 15067 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Велика палата Конституційного Суду України 17 жовтня на пленарному засіданні розпочне розгляд справи за конституційним зверненням Верховної Ради України для надання висновків щодо конституційності законопроекту про скасування адвокатської монополії. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу КСУ.

"Так, 17 жовтня о 10 год. Велика палата Конституційного Суду України на пленарному засіданні у формі усного провадження розпочне розгляд справи за конституційним зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо скасування адвокатської монополії) (реєстр. № 1013) вимогам статей 157 і 158 Конституції України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 29 серпня 2019 року Президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради України законопроект щодо скасування адвокатської монополії.

3 вересня Рада направила до КСУ низку законопроектів: про уповноважених ВР, скасування адвокатської монополії, зменшення кількості депутатів та ін.

Представник Президента у Конституційному Суді Федір Веніславський заявляв, що КСУ зможе за місяць-два надати висновки щодо 7 законопроектів про зміни до Основного закону, які направила Рада, щоб отримати висновок.

Українські Національні Новини

Політика