ukenru
koruptsiya-v-energetitsi-curkisiv-viklikali-na-dopit-u-nabu

Корупція в енергетиці: Cуркісів викликали на допит у НАБУ

 • 14202 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Національне антикорупційне бюро України викликало на допит заступника голови парламентської фракції БПП Ігоря Кононенка та бізнесменів Григорія й Ігоря Суркісів. Про це повідомляє "Радіо Свобода", передає УНН.

"З урахуванням відомостей, викладених у розслідуванні, Національним бюро викликано на допит осіб, які згадуються у відповідному сюжеті, у тому числі Кононенка І., Суркіса Г., Суркіса І.", – повідомили у НАБУ.

Йдеться про розслідування, яке оприлюднили журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" 28 березня поточного року. Так, журналісти опублікували записи телефонних розмов голови "ХК "Енергомережа" Дмитра Крючкова, Кононенка та братів Суркісів.

Аудіо свідчить про причетність братів Суркісів і Крючкова до афер з "Черкасиобленерго" і "Харківобленерго", які обійшлися Україні в понад 1,4 млрд грн.

Судячи з розмов, у Крючкова регулярно давали вказівки відвозити різні суми грошей в офіс братам Суркісам.

На окремих аудіозаписах "Схем" зафіксовано, зокрема, прохання від співмешканки Крючкова завезти гроші в офіс братам Суркісам обсягом 600 тис. доларів.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Суркіс готує російське громадянство для Крючкова, щоб запобігти його екстрадиції з Німеччини в Україну.

На ці дані свого часу відреагував директор НАБУ Ситник, який заявив, що інформація передана до Німеччини.

Також нагадаємо, детективи НАБУ довели незаконність угод "Енергомережі" у всіх судових інстанціях.

Українські Національні Новини

Політика