koruptsiinyi-skandal-na-sumshchyni-holovnyi-inspektor-mistobuduvannia-obvynuvachuietsia-u-vymahanni-khabara

Корупційний скандал на Сумщині: головний інспектор містобудування обвинувачується у вимаганні хабара

 • 17171 переглядiв

Головного інспектора Державної інспекції архітектури та містобудування у Сумській області звинуватили у вимаганні хабара у розмірі 40 000 гривень від посадових осіб сільської ради за видачу довідки на відремонтовану водонапірну башту та артезіанську свердловину.

На Сумщині судитимуть головного інспектора Управління Державної інспекції архітектури та містобудування за фактом хабарництва, який вимагав 40 тисяч гривень від посадовців місцевої ради за отримання сертифіката на об'єкт, що пройшов капітальний ремонт. Про це повідомляє Прокуратура Сумщини, передає УНН.

Деталі

На Сумщині головний інспектор Управління Державної інспекції архітектури та містобудування у Сумській області став обвинуваченим у корупційному скандалі. За даними Сумської обласної прокуратури, йому пред'явлено обвинувачення у вимаганні хабара в розмірі 40 тисяч гривень. Інспектор вимагав цю суму від посадовців селищної ради за пришвидшення процедури отримання сертифіката на водонапірну башту та артезіанську свердловину після капітального ремонту.

За попередніми даними слідства, інспектор отримав аванс у розмірі 20 тисяч гривень та після цього надав позитивний висновок, необхідний для отримання сертифіката. Після передачі решти грошей, запланованої в обумовленій сумі, його затримали 22 березня 2024 року.

Суд прийняв рішення про застосування до головного інспектора запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, однак надав можливість звільнення застави у розмірі 212 тисяч гривень.

Сумщина: за день 19 ворожих обстрілів, ракетна атака рф забрала життя людини, четверо поранених14.06.24, 23:25

Юлія Котвицька

Суспільство

Популярні

Новини по темі

У Херсонській області України виявлено ракетну загрозу

 • 32762 переглядiв

У Київській області активізували протиповітряну оборону

 • 60467 переглядiв