koruptsiia-v-enerhetytsi-ekskerivnyku-kharkivoblenerho-povidomleno-pro-pidozru

Корупція в енергетиці: екскерівнику Харківобленерго повідомлено про підозру

 • 28096 переглядiв

Колишньому в.о. голови правління АТ "Харківобленерго" та 4 іншим особам повідомлено про підозру у заволодінні 12,5 млн грн. Група також намагалася заволодіти ще 120 млн грн коштів компанії під час закупівлі обладнання.

Колишньому в.о. голови правління АТ "Харківобленерго" та ще чотирьом учасникам злочинної організації повідомлено про підозру у заволодінні понад 12,5 млн грн та замаху на заволодіння ще 120 млн грн коштів АТ "Харківобленерго" під час закупівлі енергетичного обладнання. Про це УНН повідомляє з посиланням на САП.

Як стало відомо УНН з власних джерел мова йде про в.о. голови правління АТ "Харківобленерго" (2020-2024 рр.) Костянтина Логвиненка.

За процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ викрили та припинили діяльність злочинної групи, причетної до заволодіння понад 12,5 млн грн та замаху на заволодіння ще 120 млн грн коштів АТ "Харківобленерго" під час закупівлі енергетичного обладнання, а саме трансформаторного обладнання та електровимірювальних приладів

- йдеться в повідомленні.

Продаж "Харківобленерго" трансформаторів за завищеними цінами: затримано двох співорганізаторів злочинної схеми14.08.24, 18:30

Повідомляється, що до складу групи входили:

  • в.о. голови правління АТ «Харківобленерго» (2020-2024 рр.);
  • керівнику відділу матеріального забезпечення АТ «Харківобленерго»;
  • керівнику відділу Харківської торгово-промислової палати;
  • приватному оцінювачу;
  • керівнику комерційного підприємства.

Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 та ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України

 - інформує САП.

Зазначається, що у межах досудового розслідування встановлено, що у 2021 році в.о. генерального директора АТ "Харківобленерго" у змові з особою, що здійснювала контроль за низкою комерційних підприємств-постачальників енергетичного обладнання створили організовану групу, до якої також увійшли інші співробітники товариства, з метою систематичного заволодіння коштами підприємства в особливо великому розмірі.

Корупція у вугільній сфері: через хабар затримали заступника міністра енергетики12.08.24, 10:19

Упродовж квітня-вересня 2021 року керівник АТ "Харківобленерго" забезпечив обрання двох "потрібних" компаній переможцями закупівель послуг з постачання 11 904 од. трансформаторного обладнання та 79 425 од. електровимірювальних приладів (лічильників та допоміжного обладнання) за завищеною на 132,5 млн грн вартістю. У свою чергу, відповідно до завдань та розподілених ролей, керівник відділу Харківської торгово-промислової палати та оцінювач, діючи в інтересах майбутніх переможців, забезпечили формування свідомо завищеної очікуваної вартості закупівель

 - інформує САП.

Також повідомляється, що часткове виконання цих договорів протягом 2021-2022 років завдало АТ "Харківобленерго" збитків на 12,5 млн грн, оскільки саме стільки коштів було перераховано за постачання трансформаторів та лічильників за завищеними цінами.

Наміри щодо заволодіння іншою частиною коштів, а саме 120 млн грн, були зірвані після запровадження режиму воєнного стану та проведення слідчих дій детективами НАБУ

- йдеться в повідомленні.

В САП зазначають, що на сьогодні двох співорганізаторів злочинної групи затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про застосування до них запобіжних заходів.

Анна Мурашко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі