ukenru
koronavirus-vidstupaye-frantsiya-skasovuye-nichniy-komendantskiy-chas-ta-nosinnya-masok-v-gromadskikh-mistsyakh

Коронавірус відступає: Франція скасовує нічний комендантський час та носіння масок в громадських місцях

 • 13646 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Франція пришвидшила на 10 днів скасування загальнонаціональної комендантської години, яка діє з кінця 2020 року, оскільки щоденна коронавірусна статистика скорочується швидше, ніж очікувалося, заявив в середу прем'єр-міністр країни Жан Кастекс. Про це пише Reuters, інформує УНН.

Деталі

Виступаючи після засідання кабінету міністрів, він сказав на пресконференції, що нічна комендантська година тепер закінчується з 20 червня, і що маски для обличчя незабаром більше не будуть вимагатися на відкритому повітрі.

Після того, як минулого тижня ресторанам, барам і кафе було дозволено відкритися в закритих приміщеннях, вперше за сім місяців, Кастекс сказав, що життя у Франції, нарешті, почало повертатися до нормального ритму.

"Ми на правильному шляху - давайте продовжимо наші зусилля", - сказав Кастекс.

"Ситуація зі здоров'ям поліпшується швидше, ніж ми очікували, всюди на материковій частині Франції".

Кастес попередив, що, якщо індійський варіант стане домінуючим у Франції, це може призвести до нової хвилі інфекції.

Кастекс додав, що тиск на французькі лікарні значно знизився. За даними міністерства охорони здоров'я, у вівторок кількість осіб у відділеннях інтенсивної терапії скоротилася на 116 до 1 952 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції від коронавірусу почали вакцинувати підлітків

Додамо

З початку пандемії у Франції виявлено 5,7 млн випадків зараження COVID-19, померло 110 тисяч осіб.

Громадяни країн ЄС, які пройшли вакцинацію від COVID-19, з 9 червня зможуть в'їхати на територію Франції без пред'явлення негативного ПЛР-тесту.

Крім того, з 9 червня барам і ресторанам у Франції дозволили приймати відвідувачів до 50% від загальної заповнюваності залів. Також відновилася робота спортивних об'єктів, розташованих в будівлях - це басейни, спортивні зали. Дозволено проводити аматорські спортивні змагання на відкритому повітрі з обмеженням до 500 учасників. Можна також організовувати фестивалі на відкритому повітрі, кінотеатри та театри можуть приймати до 5 тисяч осіб, але не більше 65% від заповнюваності залу.

У Франції почали також застосовувати так званий "санітарний пропуск", він може бути представлений або в паперовому вигляді, або в додатку TousAntiCovid. Надати цей документ потрібно буде в тих випадках, коли мова йде про заходи з більш ніж 1 тисячею учасників.

Українські Національні Новини

Новини Світу