ukenru
korniyenko-tsiyeyi-vesni-posadki-budut

Корнієнко: цієї весни "посадки" будуть

 • 11318 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Голова партії "Слуга народу", заступник голови фракції у Верховній Раді Олександр Корнієнко заявляє, що цієї весни точно треба почати "посадки" та поспілкуватись з правоохоронними органами про їхню поточну діяльність. Про це він повідомив під час погоджувальної ради парламенту, передає кореспондент УНН.

"Щодо загальнополітичної ситуації. Дійсно, прийшла весна, багато людей очікує посадок, які ми обіцяли в минулому році. Зрозуміло, що минулої весни ми просто б не встигли це зробити. Цієї весни точно це треба буде робити, тому дуже важливо, у середу провести дуже серйозну розмову з нашими колегами, які очолюють правоохоронні органи. У першу чергу з очільником Генпрокуратури Русланом Рябошапкою, в плані того, як відбувається реформа прокуратури і чому велика системна реформа заважає поточній діяльності, заважає висувати підозри", - сказав Корнієнко.

Він зазначив, що також розмова буде непростою з НАБУ, "яке довго розповідало, що їм заважає відсутність політичної волі".

"Виявилось, що президенти змінюються, політична воля змінюється – роботи знов немає. Потім заважала відсутність Антикорупційного суду - запрацював, знов таки, роботи немає. До решти очільників, і МВС, і СБУ, і ДБР – є питання щодо поточної діяльності, резонансних справ, що зараз на слуху", - додав Корнієнко.

За його словами, наразі спільне завдання усіх "зробити так, щоб справедливість у країні почала відновлюватись – у формі посадок, не у формі посадок, але щоб люди бачили конкретний результат роботи правоохоронної системи".

Нагадаємо, Верховна Рада України у середу, 4 березня, планує провести позачергове засідання, на якому депутати розглянуть чотири проекти закону, а також два питання: про Кабмін та діяльність правоохоронних органів.

Українські Національні Новини

Політика