ukenru
kitay-vinis-smertniy-virok-kanadskomu-narkokontrabandistu

Китай виніс смертний вирок канадському наркоконтрабандисту

 • 11908 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Китайський суд в засудив громадянина Канади до страти за контрабанду наркотиків, передає УНН з посиланням на Xinhua.

"Роберт Ллойд Шелленберг, канадець, який займався контрабандою наркотиків, засуджений до смертної кари в Китаї", - Повідомити Xinhua.

Канадця Роберта Ллойда Шелленберга затримали в 2014 році і засудили до 15 років ув'язнення. Його вважають важливою фігурою в міжнародному наркотрафіку, як повідомили South China Morning Post.

Зазначається, що рішення стратити Шелленберга може бути пов'язано з арештом фіндиректора Huawei в Канаді.

Як повідомляв УНН, китайська влада вимагає від Канади негайно звільнити фінансового директора Huawei Мен Ваньчжоу і називає її арешт порушенням прав людини і міжнародних норм.

Раніше повідомлялося, що Китай відмовив у праві на адвоката колишньому канадському дипломату Майклу Ковригу, затриманому 10 грудня у Пекіні. Йому також забороняють вимикати вночі світло і не дозволяють бачитися з рідними.

Нагадаємо, 1 грудня поліція Канади затримала фіндиректора Huawei Мен Ваньчжоу.

Незабаром після арешту фіндиректора Huawei в Канаді, в Китаї затримали канадця, який організував зустрічі Кім Чен Ина і Денніс Родман.

12 грудня суд в Канаді прийняв рішення про екстрадицію Мен Ваньчжоу в США. Жінку відпустили під заставу в 10 млн канадських доларів очікувати екстрадиції в Ванкувері.

Українські Національні Новини

Новини Світу