ukenru
kilkist-reyderskikh-atak-v-ukrayini-za-ostanni-pyat-rokiv-zrosla-u-2-5-razi

Кількість рейдерських атак в Україні за останні п'ять років зросла у 2,5 рази

 • 12525 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. В Україні за останні 5 років кількість кримінальних проваджень за рейдерство зросла у 2,5 рази. Про це повідомляє УНН із посиланням на дані Опендатабот.

"За останні 5 років кількість кримінальних проваджень за рейдерство виросла у 2,5 рази: з 290 справ за 2015 рік до 786 у 2019 році, й тенденція на збільшення зберігається. Тільки за 8 місяців 2020 року відкрито кримінальне провадження по 606 випадкам, пов’язаним з рейдерством", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що рейдерство погіршує інвестиційну привабливість та ускладнює ведення бізнесу в Україні.

"Щороку кількість рейдерських атак в Україні зростає, а до суду доходить менше 43% таких випадків", - зазначається у повідомленні.

Також повідомляється, що найчастіше у суді розглядаються справи про рейдерство, що стосуються статті 205 КК — підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та ФОПів. З 451 відкритого провадження до суду дійшло 262 справи. Це 55%.

"Справи, що пов’язані з 206 статтею КК — протидія господарській діяльності та протиправне заволодіння майном — до суду майже не доходять. Усього за 2020 рік у суді були розглянуті лише 2 такі справи", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Мін’юст дав поради, як запобігти рейдерству.

Українські Національні Новини

Економіка