ukenru
kiberataki-na-energosistemu-ukrayini-mzs-vidreaguvalo-na-zvinuvachennya-rosiyskikh-shpiguniv-u-ssha

Кібератаки на енергосистему України: МЗС відреагувало на звинувачення російських шпигунів у США

 • 11704 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова відреагувала на рішення судових властей США висунути звинувачення проти ймовірних співробітників ГРУ, відповідальних у тому числі за кібератаки на енергосистему України, передає УНН.

"Велике федеральне журі у Піттсбурзі (США) звинуватило 6 російських офіцерів ГРУ у зловмисній кібер-активності в усьому світі. Як стверджується, вони несуть відповідальність за цинічні комп'ютерні атаки на електромережний, фінансовий і державний сектори України у 2015-2017 роках. Нехай восторжествує справедливість", - написала Джапарова у Twitter.

Нагадаємо, судова влада США у понеділок, 19 жовтня, висунула звинувачення проти шести росіян у зв'язку з хакерськими атаками проти компаній у США і у світі, у тому числі щодо кібератак на енергосистему України і учасників президентських виборів 2017 року у Франції.

A federal grand jury in Pittsburgh (US) charged 6 GRU Officers in connection with worldwide malicious cyber activity. As alleged, they are responsible for cynical computer attacks against electricity grid, financial&government sectors in 2015-2017. Let the justice prevail pic.twitter.com/4AJVKEXBEX

— Emine Dzheppar (@EmineDzheppar) October 20, 2020

Українські Національні Новини

Політика