ukenru
khram-pri-golovnomu-viyskovomu-gospitali-u-kiyevi-pereyshov-do-ptsu

Храм при головному військовому госпіталі у Києві перейшов до ПЦУ

 • 12380 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Храм Покрови Пресвятої Богородиці при Головному військовому клінічному госпіталі на Печерську в Києві перейшов до Православної церкви України (ПЦУ). Про це свідчать дані з карти переходів до ПЦУ з УПЦ МП, передає УНН з посиланням на Релігійну інформаційну службу України.

"Храм Покрови Пресвятої Богородиці при Головному військовому клінічному госпіталі (на Печерську) - один з київських храмів колишньої УПЦ МП, що першими приєднались до єдиної Української Церкви", - зазначили в РІСУ.

Слід зазначити, що в столиці також до ПЦУ перейшов Спасо-Преображенський собор.

Нагадаємо, Вінниччина займає перше місце в Україні за кількістю парафій, які приєдналися до нової Православної церкви України

Як повідомляв УНН, за результатами Об'єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено автокефальну помісну Православну Церкву України і затверджений статут нової церкви. Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

5 січня відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже на наступний день, 6 січня, після вручення у Стамбулі Томос доставили в Україну, згодом його повернули до Стамбула для підпису членами Синоду на Фанарі і знову повернули до України.

Українські Національні Новини

Політика